Kelimenizi yazmaya başlayın ve aramaya başlamak için büyüteçe tıklayın.

Hizmet Alanları

Hizmet Alanları


Borçlar Hukuku kişiler arasındaki borç ilişkilerini düzenleyen hukuk dalıdır.

Borçlar Hukuku kişiler arasındaki borç ilişkilerini düzenleyen hukuk dalıdır. Borç derken hukuki anlamda neyi kastediyoruz? sorusunun cevabı ise, bir şeyi vermek, bir davranış sergilemek ya da bir davranış sergilemekten kaçınmak anlamında bir yükümlülüğün altına girmek olarak tanımlayabiliriz.Borçlu ise  bu borcu yerine getirmesi gereken kişidir. Borcun kaynakları; Sözleşme,Haksız eylem ya da Sebepsiz mal edinmedir.

Ticaret hukuku, en sade tabiri ile ticari işletmeyi ilgilendiren işleri ve ticari ilişkileri düzenleyen özel hukuk dalıdır. 

Ticaret hukuku, en sade tabiri ile ticari işletmeyi ilgilendiren işleri ve ticari ilişkileri düzenleyen özel hukuk dalıdır. Ticaret hukukuna ilişkin davalarda Türk Ticaret Kanunu esas alınır. Mahkemece, hakkında ticari bir hüküm bu­lunmayan ticari işlerde, ticari örf ve adete, bu da yoksa genel hükümlere göre karar verilir. Ticaret kanunu, ticaret hukukunun en önemli kaynaklarından birisi olup Ticari İşletme Hukuku, Ticaret şirketleri, Kıymetli Evrak Hukuku, Deniz Ticareti Hukuku, Sigorta Hukuku şeklinde 5 kısımdan oluşmaktadır.

Ceza hukukunun konusunu, iki temel unsur olan suç ve bu suça uygulanacak yaptırım oluşturmaktadır. 

Dar anlamda ceza hukuku suçları ve yaptırımlarını konu alırken, geniş anlamda ceza hukuku ise suç ve yaptırımların yanı sıra, ceza muhakemesi hukuku ve infaz hukukunu da kapsamaktadır.  Ceza hukukunun amacı bir suçun işlenmesi halinde bu suçu işleyen kişiyi cezalandırmak bir yandan da bu şekilde toplumu korumaktır. Devlet, mağdur ile fail arasında meydana gelen olay sebebiyle, mağduru koruyarak onun adına faili cezalandırmaktadır. Bu şekilde ceza hukukunun hem faili cezalandırma hem de toplumu koruma amacı birlikte gerçekleşmiş olmaktadır.
Gelişmelerden haberdar olun
Bültenimize abone olun